Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pěstovali konopí

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Konopí údajně pěstoval na okrasu. 

Uherskohradišťští kriminalisté koncem loňského roku odhalili hned dva pěstitele konopí. V uplynulých dnech jim sdělili obvinění z trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku.
Tohoto skutku se měli obvinění dopustit tím, že nezávisle na sobě na pozemcích svých rodinných domů vypěstovali konopí. Semena zakoupili na internetu.

Třicetiletý muž z obce na Uherskohradišťsku měl bohaté zkušenosti s pěstováním. Dle něj nejprve na zahradě zasadil deset semínek. O rostlinky pečoval do té doby, než vyrostly do výšky 120 cm. Tyto poté usušil. Část sušené marihuany použil pro svoji potřebu a zbytek prodal. To se mu zalíbilo natolik, že se minulý rok v měsíci květnu do zahradničení pustil podruhé. Šestnáct rostlin o výšce 180 cm už ale sklidit nestihl, neboť je kriminalisté zajistili.

Druhým pěstitelem je pětatřicetiletý muž rovněž z Uherskohradišťska. V létě zakoupená semínka zasadil do květináčů na dvorku rodinného domu. Celkově se staral o sedm rostlin různých výšek. Jedna dokonce měřila téměř tři metry. I v tomto případě kriminalisté zajistili rostliny ještě před sklizní.  Muž u výslechu dodal, že konopí pěstoval zejména na okrasu.

Za jejich protizákonnou činnost jim nyní hrozí trest odnětí svobody v délce až šesti měsíců.

5. února 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem