Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý boural a ujel

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté dohledali opilého řidiče, který ujel z místa nehody.  

 

Mezi řidiči, kteří byli v uplynulých sedmi dnech přistiženi při řízení pod vlivem alkoholu, byl i osmadvacetiletý muž z Uherského Brodu. Toho zastavili brodští policisté, když půl hodiny po začátku pondělí 10. října řídil v Brodě felicii. Dechová zkouška opakovaně vykázala hodnotu kolem 2,5 promile alkoholu. Opilý muž policistům nepředložil řidičský průkaz, protože vůbec není oprávněn k řízení motorových vozidel. Opilý neřidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což zákon ukládá trest až jednoho roku vězení a zákaz řízení až na deset let. Zároveň je podezřelý ze spáchání přestupku, za který mu hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun.

Hodnoty přes dvě promile alkoholu naměřili bzenečtí policisté ve čtvrtek večer také muži v Žeravicích. Policisté jej dohledali až doma, kam muž odjel poté, co v Boršicích způsobil dopravní nehodu. Při řízení fabie se zřejmě nevěnoval řízení, vyjel vlevo mimo vozovku, přejel po předzahrádce jednoho domu a před dalším domem narazil do odstaveného přívěsného vozíku. Nezůstal na místě, neoznámil nehodu a ujel pryč. K nehodě byli přivoláni hradišťští dopravní policisté, kteří začali zjišťovat informace o nehodě, autě a jeho řidiči. Zjištěné poznatky předali kolegům ze Bzence, kteří muže dohledali. Muž se přiznal jak k zavinění nehody, tak k pití alkoholu před jízdou. Na objasnění dalších detailů nehody a řízení pod vlivem alkoholu policisté pracují.

Kauci za spáchání vážného dopravního přestupku musel zaplatit čtyřiapadesátiletý muž ze Slovenska, který v neděli po poledni směřoval k buchlovským horám. V místě, kde je na vozovce souvislá bílá čára a zároveň kruhová značka zákaz předjíždění, začal bez okolků předjíždět před sebou jedoucí osobní auto. V závěsu za ním jeli dopravní policisté, kteří okamžitě zapnuli majáky a v bezpečném místě Audi A4 předjeli a zastavili. Spěchající řidič se vědomě dopustil přestupku, za který zákon ukládá pokutu od 5 do 10 tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku. Vzhledem k tomu, že přestupek nelze projednat na místě, a že okolnosti nasvědčovaly tomu, že by se muž mohl vyhýbat správnímu řízení, uložili mu policisté kauci ve výši 6 tisíc korun, které musel řidič zaplatit před tím, než mohl pokračovat v cestě.


Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 7. 10. – 13. 10. 2011


 

Počet zjištěných přestupků

7. – 13. 10. 2011

30. 9. – 6. 10. 2011

Řidič pod vlivem alkoholu

7

11

Řidič pod vlivem drog

1

3

Překročení maximální rychlosti

11

23

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

11

7

Nepoužití bezpečnostních pásů

11

7

Telefonování za jízdy

9

3

Špatný technický stav vozidla

33

31

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. říjen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem