Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilí usedli za volant

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Alkoholovou jízdu ukončili dopravní nehodou. 

Každý řidič ví, že alkohol za volant nepatří. Přesto se najdou tací, kteří v opilosti brázdí silnice. Někteří dokonce svoji alkoholovou jízdu završí dopravní nehodou. V neděli 11. prosince jsme mimo jiné zaznamenali dvě takové nehody.

První nehodu způsobil čtyřiadvacetiletý řidič Fabie, který v neděli ráno krátce před šestou hodinou projížděl Uherským Brodem. Při odbočování do ulice Močidla se plně nevěnoval řízení, najel na chodník a tam narazil do veřejného osvětlení. Naštěstí se nikomu nic nestalo! Řidič uvedl, že při řízení ladil rádio. Na jeho jízdu měl ale vliv i vypitý alkohol. To potvrdila dechová zkouška, která vykázala hodnotu 1,45 promile alkoholu. Policisté navíc z dostupné evidence zjistili, že mladý muž nevlastní řidičský průkaz a že si půjčil auto, aniž by o tom jeho majitel věděl. Celková škoda je nyní vyčíslena na padesát tisíc korun. Podle zákona mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody včetně zákazu řízení až na deset let!

V ten samý den krátce před polednem boural řidič VW. Muž při jízdě Bánovem přehlédl u kraje silnice zaparkované BMW, do kterého narazil. V tomto případě je škoda poněkud vyšší a to bezmála tři sta tisíc korun. Také tento řidič vyvázl bez zranění. Dechová zkouška vyšla pozitivní a to 1,18 promile alkoholu. Muž přiznal, že před jízdou popíjel a souhlasil s odběrem krve ve zdravotnickém zařízení.

12.prosince2016, por. Bc. Milena Šabatová          

Odkazy do noveho okna

dopravní nehoda Bánov

dopravní nehoda Bánov 

Detailní náhled

dopravní nehoda Bánov

dopravní nehoda Bánov 

Detailní náhled

dopravní nehoda Uherský Brod

dopravní nehoda Uherský Brod 

Detailní náhled

dopravní nehoda Uherský Brod

dopravní nehoda Uherský Brod 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem