Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Okrádal starší ženy

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Vždy postupoval podle stejného scénáře. 

Kriminalisté v uplynulých dnech zahájili trestní stíhání proti devětatřicetiletému muži, který se dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření a pozměnění platebního prostředku. Několikrát soudně trestaný cizinec totiž od srpna loňského roku okrádal ženy. Místo činu si volil vždy stejné, a to čekárnu lékaře.

Muž vždy postupoval podle stejného scénáře. Přišel do čekárny lékaře, kde si vyhlédl starší ženu. Poté vedle ní usedl z té strany, kde měla kabelku. Bundu nebo mikinu si přehodil přes ruku, čímž druhou ruku maskoval při krádeži. Tímto způsobem okradl celkem sedm žen jak v Uherském Brodě, tak i v Uherském Hradišti. Oběti připravil o peněženky s doklady, platebními kartami a nemalými finančními obnosy. Celkem si tak zloděj přišel na čtyřicet šest tisíc korun.

U další ženy ve věku třiaosmdesáti let mu ale tento tah nevyšel. Seniorka byla obezřetná a na své věci si dávala velmi dobrý pozor. Mužovo počínání tak zaregistrovala. Stejně jako ostatní ženy, i ona vše oznámila na policii. Kriminalisté tak získali podrobný popis muže, na kterého si v jedné z čekáren počkali a tak se jim ho podařilo dopadnout. Lapka se u výslechu ke všemu přiznal. Uvedl, že z peněženek vzal peníze a zbylý obsah vyhodil. Získaný obnos poté utratil. Za jeho protizákonné jednání mu nyní hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

6. června 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem