Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nesměli řídit

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řídili, i když věděli, že nesmí. 

V uplynulých dnech brázdilo silnice na Uherskohradišťsku několik řidičů, kteří věděli, že řídit nesmí. Přesto usedli za volant nebo za řídítka.

Pětapadesátiletého cyklistu zastavila policejní hlídka v pátek po desáté hodině večer na křižovatce za Starým Městem. I přesto, že byla tma, cyklista jel bez stanoveného osvětlení. Poté u něj hlídka provedla dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 1,8 promile alkoholu. Neosvětlený a ještě i opilý cyklista ohrožuje jak sebe, tak i ostatní účastníky silničního provozu! Muže nyní čeká řízení na odboru dopravy včetně pokuty až do výše padesáti tisíc korun.

O něco méně nadýchal devětapadesátiletý řidič fordu. V sobotu dopoledne ho policisté zastavili v ulici Vlčnovská v Uherském Brodě. Muž přiznal, že předešlý den popíjel pivo. Policisté mu naměřili 1,23 promile. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Zákaz řízení na osmnáct měsíců vyslovil Okresní soud v Uherském Hradišti čtyřiatřicetiletému muži v polovině minulého roku. V sobotu dopoledne tento zákaz porušil a usedl za volant fabie. Policisté jeho jízdu ukončili v Uherském Hradišti v ulici Sokolovská. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až dvouleté vězení.

Velmi nezodpovědně se v neděli kolem jedenácté večer zachoval třiatřicetiletý muž za volantem felicie, který projížděl Jalubím. Policejní hlídka chtěla u řidiče provést kontrolu, proto vyrazila za vozidlem. Muž zřejmě dostal strach a snažil se hlídce ujet. V obci mu ručička na tachometru dosáhla až na 140 km/h! Řidič na žádnou z výzev k zastavení nereagoval a ujížděl dál. Přesto ale zanedlouho zastavil. Ve vysoké rychlosti totiž nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou přes most a před potokem prudce dupl na brzdu. Poté mu policisté okamžitě zablokovali cestu. Důvodem jeho jednání byla zřejmě platná blokace řidičského průkazu a pozitivní test na drogy.

20. června 2017, por. Bc. Milena Šabatová                              

vytisknout  e-mailem