Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nepoučil se

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Boural ráno i večer. 

Usedl za volant bez řidičského průkazu, způsobil dvě dopravní nehody a pokaždé byl notně opilý. Tohle všechno se včera podařilo v Uherském Brodě devatenáctiletému řidiči Opelu.

K první nehodě vyjížděli dopravní policisté ráno krátce před čtvrtou hodinou. Mladík posilněný alkoholem v místech, kde se kříží ulice Družstevní a Větrná, nezvládl řízení a vyjel vpravo mimo silnici. Nejprve narazil do dopravní značky, poté do kontejnerů na odpad a ocelového sloupku. Z nehody vyvázl bez zranění. Přivolaní policisté mu v dechu naměřili 2,23 promile alkoholu. Poté v dostupné evidenci zjistili, že se s mladým mužem nevidí poprvé. Před čtrnácti dny mu totiž zadrželi řidičský průkaz z toho důvodu, že řídil pod vlivem alkoholu.

Nepoučitelný mladík toho neměl dost a večer krátce po deváté hodině znovu usedl za volant. I když jel z jiného směru, opět boural v ulici Větrná poté, co nezvládl pravotočivou zatáčku. Tentokrát to odnesly tři zaparkované vozy, kterým se nestačil vyhnout. Po této nehodě mladík nadýchal 2,41 promile alkoholu. Zranění, které utrpěl, mu ošetřili v Uherskohradišťské nemocnici. Při nehodách vznikla škoda, která je předběžně odhadnuta na sto šedesát šest tisíc korun.

Mladý muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten zákon ukládá až tříleté vězení včetně zákazu řízení až na deset let! 

27. dubna 2016, por. Bc. Milena Šabatová

 

vytisknout  e-mailem