Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nedali přednost a bourali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidiči jsou nepozorní, zapomínají dávat přednost! 

Včerejší den byl pro některé řidiče smolný. Zvláště pro ty, kteří jsou nepozorní a nevěnují se řízení tak, jak by měli. Na Uherskohradišťsku jsme včera zaznamenali čtyři takové řidiče, kteří způsobili dopravní nehodu. Hlavní příčinou bylo nedání přednosti v jízdě. Ke třem nehodám vyjížděli dopravní policisté a k jedné policisté z Uherského Brodu.

K první nehodě došlo v Kunovicích. Hodinu po poledni vyjížděl devětatřicetiletý řidič Opelu z ulice Na Drahách směrem na Uherské Hradiště. Aniž by dal přednost zleva přijíždějícímu Jeepu Grand Cherokee, pokračoval v jízdě. Tím došlo k bočnímu střetu. Nehoda se obešla bez zranění. Předběžná škoda na autech je odhadnuta na sto dvacet jedna tisíc.

V Uherském Brodě se dostatečně nevěnovala řízení sedmatřicetiletá řidička Citroënu. Ta krátce před třetí hodinou vyjela z ulice Předbranská do ulice Dolní Valy ve chvíli, kdy tudy projížděl autobus hromadné dopravy. I v tomto případě se naštěstí nikomu nic nestalo.

Lehké zranění si vyžádala nehoda, která se stala v půl čtvrté v Uherském Hradišti v ulici Tř. M. Malinovského. Třiadvacetiletý řidič, který vyjížděl z areálu do této ulice, přehlédl třiašedesátiletou cyklistku. Ta jela od Kunovic po stezce pro chodce a pro cyklisty. Zraněná cyklistka byla převezena do Uherskohradišťské nemocnice k ošetření. Tato nehoda je nadále v šetření.

Poslední nehoda se stala před šestou hodinou v Boršicích. Šestadvacetiletá řidička vyjížděla od místních potravin a nedala přednost projíždějícímu nákladnímu autu. Škoda je předběžně odhadnuta na čtyřicet tisíc korun.

U těchto nehod byl alkohol u řidičů vyloučen dechovou zkouškou a tři z nich byly vyřešeny na místě blokovou pokutou.


 

Za nedání přednosti v jízdě hrozí řidiči pokuta v blokovém řízení, což je řešení na místě, do dvou a půl tisíce korun. V případě, že věc bude řešena ve správním řízení, hrozí pokuta podstatně vyšší a to od dvou a půl tisíce do pěti tisíc korun. Bodový systém na tento druh přestupku myslí čtyřmi body.


5. prosince 2014, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem