Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Napadl souseda

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Agresivní muž opět napadl muže ze sousedství.  

 

Za branami věznice skončil v pondělí muž, který v sobotu v noci napadl svého souseda v Mistřicích. Sedmačtyřicetiletý muž z Mistřic zazvonil po desáté večer v sobotu 3. března u dveří o generaci staršího muže. Když pán otevřel, nezvaný host se mu vtlačil dovnitř a začal jej fyzicky napadat. Při strkanici oba upadli, vstali, agresivní muž stále napadal domácího, kterému se podařilo jej vytlačit ven před dveře, kde oba opět upadli. Když domácí ležel na zemi, útočník jej měl několikrát kopnout do hlavy. Poté agresivní muž odešel pryč.

Zraněný muž zavolal na linku 158. Na místo ihned vyjela hlídka hradišťských policistů, kteří po zjištění situace vyjeli za podezřelým mužem, jehož po chvíli zadrželi. Policisté mu před eskortováním do policejní cely přiložili pouta. Když zadržený muž procházel kolem policejního auta, schválně pouty poničil karoserii vozu. Napadený muž musel vzhledem ke svým zraněním vyhledat lékařské ošetření.

Dalšího dne policisté zúčastněné vyslechli a sedmačtyřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání trestných činů pokusu ublížení na zdraví a porušování domovní svobody, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení. Poničením karoserie způsobil policii škodu asi čtyři tisíce korun, a tak s ním policisté začali ještě řešit přestupek proti majetku, za který může viník očekávat uložení pokuty do výše patnácti tisíc korun.

Ze zadržení byl muž po sdělení podezření propuštěn, ale policisté jej nenechali odejít domů, protože soud v pondělí vydal příkaz k jeho dodání do vězení. A tak sedmačtyřicetiletý muž ihned putoval za mříže, kde si bude odpykávat několikaměsíční trest za násilný trestný čin z minulosti.


 

6. březen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem