Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na silnice vyrazili opilí

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté zastavili další opilé řidiče na silnicích.  

 

Za uplynulé tři víkendové dny přistihli policisté tři řidiče, kteří kvůli svému řízením v opilosti jsou podezřelí ze spáchání trestného činu. Další tři přistižení opií řidiči měli hladiny alkoholu spadající do přestupku.

V pátek 18. února před desátou hodinou večer zastavila hlídka hradišťských policistů osobní renault v Košíkách. Řídil ho sedmadvacetiletý muž, který nadýchal 2,1 promile alkoholu. Policisté mu zakázali další jízdu a zajistili ho. V sobotu o půl osmé ráno zastavila hlídka dopravních policistů šestačtyřicetiletého muže v octavii. Muž řídil i přesto, že měl v dechu 1,27 promile alkoholu. Prý se jednalo o pozůstatek z nočního pití, kdy do deseti hodin večer měl vypít deset piv a dva grogy. V neděli po osmé hodině večer zastavili hradišťští policisté devětašedesátiletého muže, který v Babicích řídil svou felicii. Policisté v jeho dechu naměřili 1,61 promile alkoholu. Opilý řidič putoval do policejní cely. Všichni tři opilí řidiči jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim ze zákona hrozí až rok vězení a zákaz řízení až na dvě léta.

V pátek, sobotu i v neděli zastavili policisté po jednom řidiči, který měl v dechu do jednoho promile alkoholu. Takto opilí řidiči jeli Kunovicemi, Bojkovicemi a Uherským Hradištěm. I jim policisté zakázali další jízdu a sdělili, že jsou podezřelí ze spáchání přestupku, za který je čeká pokuta od deseti do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.


 

21. únor 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem