Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradl jízdní kola

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Navíc odcizil peněženku ženě, která nakupovala. 

V předešlých dnech obvinili uherskohradišťští kriminalisté z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku šestadvacetiletého muže. Obviněný se během uplynulých čtyř měsíců dopustil v Uherském Hradišti hned pěti krádeží. Ve čtyřech případech odcizil na různých místech ve městě jízdní kola, která byla obvykle uzamčena ve stojanech. Majitelům těchto dopravních prostředků tak způsobil škodu za třináct tisíc korun. Jeho pátým skutkem se stala krádež peněženky. V obchodě s potravinami využil nepozornosti nakupující ženy a z kabelky, kterou měla zavěšenou na nákupním vozíku, jí peněženku vzal. Poté prodejnu nepozorovaně opustil. Peněženku pak prohledal, peníze si ponechal, osobní doklady a platební kartu však zároveň s peněženkou zahodil. Majitelce způsobil škodu jedenáct tisíc korun.

Kriminalistům se nedávno podařilo pachatele zjistit a usvědčit. Nyní mu tak za tuto trestnou činnost hrozí až dvouleté vězení.

V rámci vyšetřování navíc vyšlo najevo, že obviněný odcizil další dvě kola. Ke krádežím mělo dojít během května až června, a to v ulici 28. října před zdravotním střediskem a před obchodním domem Kaufland. V obou případech odcizil bílé trekové jízdní kolo značky Kellys. Jejich majitelé však krádež na policii neoznámili. Žádáme je proto, aby se nám ozvali. Zavolat nám mohou na bezplatnou linku 158 nebo na telefon 974 678 651.

27. srpna 2020, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem