Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kdo ukradl cigarety za statisíce?

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za noc zloději ukradli cigarety za více než čtvrt milionu korun.  

Bylo krátce před půl čtvrtou v noci na dnešek pátek 20. září, když pracovník uherskohradišťské firmy zjistil, že se někdo zřejmě vloupal do objektu společnosti. Ihned se vydal k firmě na Třídě Maršála Malinovského v areálu bývalého ČSAD, kde zjistil, že k vloupání do budovy opravdu došlo. Ihned poté zavolal na linku 158 a na místo vyrazila policejní hlídka. Policisté zajistili místo vloupání a přivolali psovoda a kriminalistického technika pro detailnější ohledání. Pachatelé se do objektu dostali po násilném vytržení mříže na okně, kterým se vnikli dovnitř. Při prohlídce s majitelem policisté zjistili, že zloději ukradli cigarety za zhruba čtvrt milionu korun. K tomu ještě způsobili škodu poškozením zdi a mříže ve výši okolo třiceti tisíc korun. Kriminalistický technik zajistil upotřebitelné stopy a začaly se zjišťovat sebemenší detaily, které by policisty dovedly k prozatím neznámým pachatelům, jimž bude po dopadení hrozit za spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci až pětileté vězení.

Jen o dvě hodiny dříve, tedy před půl druhou v noci, došlo ke krádeži cigaret za použití násilí v Buchlovicích. Do budovy čerpací stanice Euro Oil u tranzitní silnice I/50 se zloději dostali poté, co vybourali otvor do zdi ze zadní strany objektu. Ihned po oznámení vloupání vyjela na místo hlídka buchlovických policistů, ovšem pachatele na místě činu nepřistihla. V prostoru benzinky byla zaparkována dvě vozidla, v nichž spali dálkoví řidiči. Probudili je až policisté a oba shodně vypověděli, že spali a ničeho podezřelého si nevšimli, nic je nevzbudilo. Po prohlídce prodejny s majitelem bylo jasné, že zloději ukradli zhruba deset kartonů cigaret, poškodili plechovky s pivem a především poškodili budovu za zhruba sto tisíc korun. Kriminalistický technik místo vloupání ohledal a zajistil stopy, které po pachatelích zůstaly.

Policistům, kteří začali intenzivně pátrat po pachatelích obou krádeží cigaret, by pomohly jakékoliv svědecké informace o pohybu vozidel nebo osob jak u benzinky v Buchlovicích, tak u areálu firem v Uherském Hradišti. Při pátrání by policistům samozřejmě pomohly i informace o možném nabízení levnějších cigaret pod rukou. Ti, kteří by si takto podivně levné cigarety koupili nebo jinak opatřili, by si měli být vědomi, že se mohou vystavit podezření ze spáchání trestného činu podílnictví z nedbalosti, za který zákon ukládá až roční vězení.

20. září 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

benzina buchlovice

benzina buchlovice 

Detailní náhled

marsala malinovskeho UH

marsala malinovskeho UH 

Detailní náhled

marsala malinovskeho UH_02

marsala malinovskeho UH_02 

Detailní náhled

marsala malinovskeho UH_03

marsala malinovskeho UH_03 

Detailní náhled

marsala malinovskeho UH_04

marsala malinovskeho UH_04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem