Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dostala smyk

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mladá řidička skončila v nemocnici.  

Velmi neopatrně si včera navečer počínala jednadvacetiletá řidička Peugeotu. Mladá žena jela od Bojkovic směrem na Přečkovice. Ve chvíli, kdy projížděla pravotočivou zatáčkou, dostala na mokré silnici smyk. Žena vyjela ze silnice, narazila do stromu a poté se s autem přetočila přes střechu. Po nehodě auto zůstalo ležet na levém boku. Řidička utrpěla zranění, se kterým byla převezena do Uherskohradišťské nemocnice. Alkohol vyloučila dechová zkouška. Celková škoda je předběžně vyčíslena na jednašedesát tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření.

Usednout za volant pod vlivem alkoholu není pro některé řidiče žádný problém. Policejní hlídka v sobotu 17. září asi hodinu po půlnoci zastavila v Uherském Brodě v ulici Močidla řidiče Felicie. Čtyřiapadesátiletému muži vyšla dechová zkouška s výsledkem 2,61 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Za volant zřejmě hned tak neusedne. Podle zákona mu totiž hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let!

Stejný trest hrozí i dvaadvacetiletému řidiči Fordu. Ten na druhý den pro změnu projížděl ulicí Pod Valy. Dechová zkouška vykázala 1,85 promile.

1,4 promile alkoholu nadýchal devětadvacetiletý řidič motorky zn. Jawa, kterého v pátek odpoledne ve Starém Městě zastavila hlídka dopravních policistů. Muž přiznal, že do rána hojně popíjel pivo a „zelenou“.

Velmi nezodpovědně se zachoval teprve osmnáctiletý řidič Toyoty, který řídil pod vlivem marihuany. Hlídka uherskobrodských policistů ho v pátek odpoledne zastavila v ulici Pod Valy. Poté byl mladý řidič převezen do nemocnice k potřebným odběrům. Nyní je bez řidičského průkazu, neboť mu jej policisté zadrželi.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 16. 9. – 22. 9. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

16. 9. – 22. 9. 2016

9. 9. – 15. 9. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

9

2

Řidič pod vlivem drog

1

2

Překročení maximální rychlosti

6

11

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

3

3

Nepoužití bezpečnostních pásů

18

12

Telefonování za jízdy

9

13

Špatný technický stav vozidla

21

27

Neoprávněné zastavení a stání

53

77

Chodci

1

2

Cyklisté

1

2

 

 

23. září 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem