Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Doplatila na důvěřivost

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Žena přišla o půl milionu korun. 

O půl milionu korun přišla důvěřivá žena z Uherskohradišťska.

V květnu tohoto roku ji kontaktoval na seznamovacím portále neznámý muž. Představil se jako voják z povolání sloužící v zahraničí. Po vzájemné domluvě spolu začali komunikovat prostřednictvím e-mailu. Muž byl k ženě slušný a velmi milý. Po několika dalších e-mailech se jí svěřil, že s kolegy našli peníze a zlato, které si mezi sebou rozdělili. Poté se jí zeptal, zda by na její adresu nemohl svůj díl nálezu poslat s příslibem odměny. Žena samozřejmě souhlasila.

Již po několika dnech jí byly doručeny pokyny k platbám za uložení balíčku a za různé certifikáty, které vždy zaplatila. Poslední požadavek dosáhl částky 28 tisíc Euro. Tuto sumu už ale odmítla zaplatit. Když kontaktovala svého přítele v zahraničí, ujišťoval ji, že jí vše do koruny vrátí, jakmile za ní přijede. Svoji cestu pak z různých důvodů postupně odkládal. Ženě došla trpělivost a celou záležitost přišla oznámit na policii.

Stejně jako mnoho dalších žen, které se zamilovaly do muže s neznámou identitou, tak i ona propadla kouzlu podvodníka a přišla tak o statisíce korun.

Policisté varují před těmito podvodníky a nabádají všechny, kteří se seznamují přes internet, aby byli obezřetnější. Dále doporučujeme, aby lidé v žádném případě nikomu cizímu neposílali peníze. Pokud člověka na internetu, se kterým komunikujeme, neznáme osobně, nikdy nemůžeme vědět, o koho se ve skutečnosti jedná.  

31. října 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem