Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cyklista skončil v nemocnici

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilého a zraněného cyklistu odvezli do nemocnice. 

V Uherskohradišťské nemocnici skončil v pátek odpoledne 29. srpna jednapadesátiletý cyklista. Ten v ulici Prokopa Holého v Uherském Hradišti nezvládl řízení a při nájezdu na vyvýšený chodník spadl z kola. Přivolaná hlídka dopravních policistů provedla u cyklisty dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 3,54 promile alkoholu. Hlídce se k pití přiznal. Uvedl, že pil „jen“ hodinu. Během ní stačil vypít několik piv a do toho nějakého panáka. Muž se při pádu zranil na hlavě, proto byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Propitá hodina vyjde cyklistu draho. Podle zákona mu hrozí pokuta od pětadvaceti až do padesáti tisíc korun.

Opilý a ještě bez řidičského průkazu usedl za volant Opelu čtyřiatřicetiletý muž. V sobotu odpoledne ho policisté zastavili v Uherském Hradišti. To, že nepředložil řidičský průkaz, zdůvodnil tím, že ho má zadržený. K pití alkoholu se také přiznal. Prý vypil několik piv těsně před jízdou. Tomu také odpovídal výsledek dechové zkoušky – 1,92 promile alkoholu. Jeho výmluva se zadrženým řidičským průkazem se ale nezakládala na pravdě. Policisté totiž v dostupných evidencích zjistili, že muž žádné oprávnění k řízení nevlastní. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který zákon pamatuje až ročním vězením včetně zákazu řízení až na deset let.

Stejný trest hrozí i šestačtyřicetiletému řidiči Fiatu. Policisté ho v pravé poledne zastavili v Uherském Ostrohu a to notně opilého. Nadýchal 2,41 promile alkoholu a navíc u sebe neměl řidičský průkaz.

Zákaz předjíždění u Ostrožské Nové Vsi, kde je to vyznačeno nejen dopravní značkou, ale i plnou střední dělicí čárou, nerespektoval čtyřiatřicetiletý řidič Octavie. Řidič se ze svého jednání bude muset zpovídat před přestupkovou komisí.

Taková zpověď nemine ještě další dva hříšníky. Osmadvacetiletého řidiče Volkswagenu, který si v neděli ve Starém Hrozenkově vyjel bez řidičského průkazu. Ten má, jak policisté zjistili, blokovaný. Navíc měl u auta připojený přívěsný vozík, na kterém byla propadlá technická kontrola. Druhým hříšníkem je sedmačtyřicetiletá řidička Seatu. Ta na světelné křižovatce v ulici Průmyslová v Uherském Hradišti nezastavila na červenou.

Za uplynulý týden byla dopravními policisty uložena pouze jediná kauce a to osmitisícová. Na místě ji uhradil řidič BMW za to, že mezi Starým Městem a Huštěnovicemi nedodržel nejvyšší povolenou rychlost. Ručička tachometru mu vyšplhala až na 147 km/h.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 29. 8. – 4. 9. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

29. 8. – 4. 9. 2014

22. 8 – 28. 8. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

5

8

Řidič pod vlivem drog

0

6

Překročení maximální rychlosti

4

26

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

16

12

Nepoužití bezpečnostních pásů

14

6

Telefonování za jízdy

8

13

Špatný technický stav vozidla

14

12

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

3

Chodci

5

4

Cyklisté

10

14


5. září 2014, nprap. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem