Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cestu jim zkřížila zvěř

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Se zvěří se potýkali dva řidiči. 

V neděli dvěma řidičům vběhla do cesty zvěř. Škoda přesahuje několik desítek tisíc korun.

Krátce po půlnoci projížděl úsekem mezi Uherským Hradištěm a Kunovicemi pětadvacetiletý řidič octavie. Z pravé strany mu náhle vběhla do cesty skupinka divokých prasat. Řidič na situaci již nedokázal zareagovat a došlo ke střetu s jedním kusem. Zbylá zvěř z místa utekla. Celková škoda je odhadnuta na padesát pět tisíc korun.

Odpoledne pak překvapila zvěř také jednapadesátiletého řidiče vozidla Mini Cooper mezi obcemi Polichno a Uherský Brod. Před vozidlo mu znenadání vběhla pro změnu srna. V tomto případě je škoda vyčíslena na šedesát tři tisíc korun.

O uhynulé zvěři byli informováni zástupci příslušných mysliveckých spolků, kteří se postarali o jejich odvoz. Oba řidiči vyvázli bez zranění. Alkohol u nich vyloučila dechová zkouška.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při jízdě obezřetní a plně se soustředili na řízení. Zvěř nás může překvapit v kteroukoliv ranní či noční hodinu. Zejména v úsecích poblíž lesů a polí a také tam, kde přímo dopravní značka upozorňuje řidiče na zvěř, je nutné jet takovou rychlostí, abychom byli schopni v případě spatření zvěře zastavit nebo alespoň snížit rychlost.

17. července 2017, por. Bc. Milena Šabatová        

vytisknout  e-mailem