Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Byli neopatrní!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zloděj je připravil o spoustu věcí včetně platebních karet. 

Velmi neopatrně si ve středu po poledni 5. října počínal osmatřicetiletý řidič Fabie. Muž zaparkoval vedle restaurace v Uherském Ostrohu a odešel. Jenže uvnitř na sedadle spolujezdce nechal tašku. Ta na zloděje zafungovala jako lákadlo. Když se řidič k Fábii vrátil, nestačil se divit. Na straně spolujezdce zloděj rozbil okno a tašku ukradl. Řidič tak přišel o peněženku s osobními doklady, o dvě platební karty, finanční hotovost a mobilní telefon. Celková škoda je prozatím vyčíslena na necelých třináct tisíc korun.

O den dříve byla stejně neopatrná řidička Suzuki. Ráno žena parkovala v Traplicích postupně na dvou místech a to před rodinným domem a před mateřskou školou. Během chvilky, kdy od vozu odcházela a nosila věci, ji zloděj připravil o kabelku, kterou nechala odloženou na předním sedadle. V tomto případě zloděj ukradl mobilní telefon, finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Vniklá škoda je odhadnuta na necelé čtyři tisíce korun.

V obou případech je zloděj podezřelý z trestného činu krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku. Na ty zákon pamatuje až dvouletým vězením.

V případě, že se od vozidla vzdalujete, byť jen na krátkou dobu, nenechávejte uvnitř žádné věci! I zdánlivě bezcenná věc může nalákat pachatele!

7. října 2016, por. Bc. Milena Šabatová                

vytisknout  e-mailem