Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Alkohol a drogy za volant nepatří!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Hrozí mu až roční vězení. 

Usednout za volant pod vlivem alkoholu neměl problém devětadvacetiletý řidič vozidla VW Polo. V pondělí 12. února krátce před šestou hodinou odpoledne ho policejní hlídka zastavila v ulici Velehradská Třída v Uherském Hradišti. Po kontrole dokladů se řidič podrobil dechové zkoušce, která vykázala hodnotu 1,71 promile alkoholu. Za jeho opileckou jízdu mu hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na jeden rok.

V pátek večer 9. února projížděl Ostrožskou Novou Vsí pětadvacetiletý řidič audi. Policisté u něj provedli test na drogy. Výsledek byl pozitivní. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve v Uherskohradišťské nemocnici řidič odmítl. Nyní bude muset svoji jízdu vysvětlit na odboru dopravy.

Stejný problém měl i devětadvacetiletý řidič golfu a třiadvacetiletý řidič audi. Oběma vyšel pozitivní test na drogy. Na rozdíl od prvního řidiče se tito muži k užití drogy přiznali a s lékařským vyšetřením ve zdravotnickém zařízení souhlasili.

Zřejmě touha po řízení donutila třicetiletého řidiče usednout za volant Škody Felicie. Poté, co ho policisté zastavili v Uherském Hradišti, zjistili, že tento muž mohl na řízení vozidla jen myslet, neboť má blokaci řidičského průkazu.

Závodní dráhu se silnicí si v neděli dopoledne spletl pětadvacetiletý řidič fiatu. Policisté mu v Bystřici pod Lopeníkem naměřili rychlost 105 km/h. I jeho čeká řízení na odboru dopravy. 


16. února 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem