Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zaměřili jsme se na motocyklisty

KROMĚŘÍŽSKO: V sobotu proběhla na okrese Kroměříž celorepubliková dopravně bezpečnostní akce.  

V sobotu proběhla na různých místech okresu Kroměříž další z mnoha dopravně bezpečnostních akcí. Tentokrát jsme se při ní zaměřili především na motocyklisty, protože nehody právě u těchto účastníků silničního provozu bývají velmi vážné a mnohdy mají fatální následky. Kontrolám ale neunikli ani ostatní řidiči motorových vozidel, cyklisté a chodci.

S dopravními a pořádkovými policisty se tak řidiči mohli setkat zejména na hlavních silničních tazích, a to především v úsecích, kde často dochází k porušování dopravních předpisů nebo k dopravním nehodám, ale i ve městech a obcích.

Během akce jsme zkontrolovali 117 motorových dopravních prostředků a zjistili 18 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Sedmnácti řidičům jsme za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 9 200 korun. Jeden přestupek jsme oznámili správnímu orgánu k projednání. Mezi nejčastější prohřešky patřilo porušení stanovené rychlosti a špatný technický stav vozidel.

Z celkového počtu kontrolovaných byly více než dvě desítky motocyklistů. Pouze jeden z nich se dopustil přestupku tím, že nedodržel stanovenou rychlost. Ti, kteří měli vše v pořádku, dostali od policistů reflexní šle, aby byli řádně na cestách vidět.

 

27. září 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

kontrola motocyklisty

kontrola motocyklisty 

Detailní náhled

reflexní šle

reflexní šle 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem