Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za volantem neměl co dělat

KROMĚŘÍŽSKO: Jeho jízda skončila nárazem do stromu. 

Dopravní policisté se zabývají nehodou, která se stala v pátek krátce před desátou hodinou večer. Sehrál v ní velkou roli alkohol, pervitin a zřejmě rychlá jízda.

Osmadvacetiletý muž jel vozidlem Fiat od obce Morkovice-Slížany směrem na Zborovice. Řidič po ujetí několika kilometrů nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou a vjel do protisměru. Dostal smyk, strhl řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci na travnatou mez, kde vozidlo narazilo pravým bokem do stromu. Při dopravní nehodě byl zraněn jak řidič, tak i jeho spolujezdkyně, další osoba byla předána do péče zdravotníků k lékařskému vyšetření. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, přístroj naměřil 0,76 promile. I orientační test na zjištění přítomnosti drog v těle byl pozitivní. Sám řidič přiznal, že alkohol i drogu užil. Celá situace se stala závažnější zjištěním policistů, že muž porušil soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. A navíc fiatem jel bez svolení jeho uživatelky.

V tuto chvíli je muž podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci.

Policisté případ i nadále šetří.

11. dubna 2022, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem