Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyráběl pervitin

KROMĚŘÍŽSKO: Nyní mu hrozí až deset let vězení. 

Včera zahájili kroměřížští kriminalisté trestní stíhání proti šestadvacetiletému muži z Vyškova. Muž se dopustil závažného trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Od ledna loňského roku do současnosti v budově bývalého lihovaru v jedné z obcí na Morkovicku vyráběl psychotropní látku pervitin. Drogu pak užíval pro vlastní potřebu a nejméně ve 211 případech ji také distribuoval a prodával jiným osobám. Obdobnou trestnou činnost několikrát páchal již v minulosti a byl za ni i odsouzen. Nyní mu proto hrozí až deset let vězení.
Dopadení tohoto pachatele předcházelo intenzívní dlouhodobé a náročné šetření kriminalistů. Ve středu provedli kroměřížští kriminalisté společně s policisty zlínského pohotovostního a eskortního oddílu v objektu lihovaru domovní prohlídku. Zadrželi dva muže a jednu ženu. Navíc uvnitř objevili plně funkční varnu, ve které právě probíhala výroba pervitinu a také plata od léků, matečný roztok a další látky potřebné pro výrobu drogy.
Jeden z mužů a žena již byli propuštěni na svobodu. V případě obviněného šestadvacetiletého muže bude soud rozhodovat o jeho umístění do vazby. 
 
23. září 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová
 
objekt domovní prohlídkyobjekt domovní prohlídky
varnavarna
zajištěný mužzajištěný muž

vytisknout  e-mailem