Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do sklepních kójí

KROMĚŘÍŽSKO: Ukradl horské kolo. 

V noci z úterý na středu se prozatím neznámý pachatel vloupal do třech sklepních kójí bytového domu, který se nachází v lokalitě Zachar v Kroměříži. Zloděj se nejprve nezjištěným způsobem bez poškození vstupních dveří dostal do domu, následně sešel do suterénu a poté násilím vnikl do sklepních kójí. V první z nich odcizil pánské horské jízdní kolo, čímž jednatřicetiletému majiteli způsobil škodu šest tisíc korun. Ve druhé kóji otevřel skříň, ze které vytáhl běžecké boty a položil je ke dveřím. Na tomto místě je nakonec zanechal. V jednom případě se do sklepní kóje se pouze vloupal, ale uvnitř nic neukradl.
Policisté provedli ohledání místa činu a potřebná šetření. Po pachateli trestného činu krádež a porušování domovní svobody nyní pátrají. Po dopadení mu hrozí až dva roky vězení.
 
Doporučujeme, aby se majitelé (nájemníci) domů snažili dům celodenně zamykat. Klíče od domu musí mít pouze omezený okruh lidí (nájemníci, doručovatelka apod.). Za vpuštění cizí osoby do domu musí odpovídat dospělá osoba.
 
25. srpna 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem