Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci v autech zaujaly zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Včera jsme přijali hned dvě oznámení týkající se vloupání do vozidel. 

Včera odpoledne jsme přijali hned dvě oznámení týkající se vloupání do vozidel, ke kterým došlo na Bystřicku a Holešovsku.

O svou kabelku tak přišla dvaačtyřicetiletá žena. Ta včera odpoledne jen na okamžik zaparkovala svůj automobil u mateřské školy v ulici Přerovská v Bystřici pod Hostýnem. Řádně ho uzamkla a poté se na pět minut vzdálila. Když se vrátila k autu zpět, čekalo na ni nemilé překvapení. Zjistila, že jí někdo rozbil okénko pravých předních dveří a poté ze sedadla spolujezdce odcizil kabelku, ve které se nacházela peněženka s finanční hotovostí, osobními doklady a platebními kartami. Pachatel tak ženě způsobil škodu odcizením ve výši tři a půl tisíce korun a škodu poškozením vozidla ve výši tři tisíce korun.

K další krádeži došlo v obci Třebětice. Zloděj si tam u hřbitova vyhlédl zaparkované auto značky Škoda Fabia. Zatímco byla osádka z automobilu na hřbitově, rozbil na vozidle okno pravých předních dveří a ze sedadla spolujezdce odcizil pánskou příruční tašku s doklady a penězi. Osmdesátiletému muži tak způsobil škodu odcizením věcí ve výši dvě stě korun a škodu poškozením okna ve výši tři tisíce korun.

V obou případech zřejmě pachatele ke krádeži navnadily právě věci, které majitelé ponechali viditelně ve vozidlech.

Opětovně proto apelujeme na řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

1. listopadu 2018, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vloupání do autavloupání do auta

vytisknout  e-mailem