Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci v autech lákají zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Včera ráno tak přišla o svou peněženku pětapadesátiletá žena. 

Včera ráno přišla o svou peněženku pětapadesátiletá žena, která společně se svou kolegyní přijela služebním vozidlem značky Fiat Dobló do obce Břest. Ženy auto zaparkovaly v ulici poblíž hlavního silničního tahu, řádně uzamkly a poté odešly. Když se po hodině vrátily, zjistily, že se do automobilu někdo vloupal a odcizil peněženku, kterou pětapadesátiletá žena ponechala uvnitř vozu. Přišla tak o své peníze, doklady a platební kartu. Odcizením peněženky jí zloděj způsobil škodu tisíc čtyři sta korun. Poškozením okna automobilu vznikla škoda jejímu zaměstnavateli, a to nejméně dva tisíce korun.

Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po dopadení mu hrozí až dvouleté vězení. Skutek nyní řeší policisté z hulínského obvodního oddělení.

 

Opětovně apelujeme na řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

 

3. srpna 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem