Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V sobotu se hodně bouralo

KROMĚŘÍŽSKO: Řešili jsme hned čtyři závažné dopravní nehody. 

Během sobotního dne se na Kroměřížsku udály hned čtyři vážné dopravní nehody.
 
K první došlo odpoledne krátce před jednou hodinou mezi obcemi Martinice a Holešov. Řízení svého motocyklu značky Yamaha tam nezvládl šestadvacetiletý muž. Po průjezdu levotočivé zatáčky dostal smyk a vyjel mimo cestu, kde havaroval v poli. Utrpěl při tom těžké zranění.
 
O necelou hodinu později havaroval na silničním tahu I/50 v buchlovských horách šestačtyřicetiletý řidič automobilu Volkswagen Transporter. Ten v úseku klesání při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy, vjel na pravou krajnici a tam pravým kolem najel na šikmou betonovou zábranu. Tímto manévrem bylo vozidlo vymrštěno do vzduchu, letělo zhruba 37 metrů a poté dopadlo na cestu, kde se několikrát přetočilo přes střechu. Nakonec zůstalo stát na kolech částečně na vozovce a částečně v příkopu. Řidiče s těžkým zraněním záchranáři letecky transportovali do nemocnice.   
 
Odpoledne krátce po půl šesté nezvládl mezi obcemi Zlámanka a Drahlov řízení vozidla značky Peugeot jednadvacetiletý muž. Po průjezdu levotočivou a následně pravotočivou zatáčkou auto dostalo smyk, vyjelo mimo cestu a skončilo až v poli, kde se několikrát přetočilo přes střechu. Při tom z něj vypadli všichni tři pasažéři. Řidič i jeho třiadvacetiletý spolujezdec, který seděl na předním sedadle, utrpěli lehká zranění. Devatenáctiletý mladík, jenž seděl nepřipoutaný na zadním sedadle, byl zraněn těžce. Záchranáři ho vrtulníkem transportovali do nemocnice v Olomouci. Řidič po nehodě nadýchal přes jedno promile, navíc společně s lehce zraněným spolujezdcem nejprve policistům tvrdil, že auto neřídil a údajný řidič, že utekl. Po chvíli se ale k řízení vozu přiznal. 
 
Smrtí skončila poslední nehoda sobotního dne na dálnici D1 u Kroměříže:
http://www.policie.cz/clanek/tragicka-dopravni-nehoda-na-dalnici-d1-u-kromerize.aspx
 
27. července 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová
Odkazy do noveho okna

nehoda u Holešova

nehoda u Holešova 

Detailní náhled

nehoda u Střílek

nehoda u Střílek 

Detailní náhled

nehoda u Zlámanky

nehoda u Zlámanky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem