Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Týral své rodiče

KROMĚŘÍŽSKO: Hrozí mu až osm let za mřížemi. 

V předešlých dnech zahájil vyšetřovatel Oddělení obecné kriminality v Kroměříži trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Kroměřížska a to pro trestný čin týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Pětatřicetiletý muž měl od roku 2017 do začátku minulého týdne týrat své rodiče. Nejprve jim vulgárně nadával, pak začaly i fyzické útoky. Ty byly první směřovány na otce, když se jej však zastala jeho manželka, schytala to i ona. Syn toho zanechal až v době, kdy tekla otci z obličeje krev nebo když se napadenému podařilo z bytu utéct. Rodiče ani v jednom případě nevyhledali lékařské ošetření. Loni k rodičům syn už jen občas docházel, nebydlel s nimi. Ale měl tam pokoj, dostal jídlo, peníze, měl vyžehleno. Poslední dobou fyzické útoky gradovaly. Na začátku minulého týdne rodiče opět navštívil, znovu je napadl, nadával jim a obvinil z toho, že mu schovali jeho věci. Otci se podařilo utéct ven a zavolal na tísňovou linku policie.

Agresor poté putoval do policejní cely. Nyní je ve Vazební věznici v Olomouci. Za uvedený trestný čin mu hrozí až osm let ve vězení.

30. ledna 2023, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem