Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přišli o své věci

KROMĚŘÍŽSKO: Velký počet lidí nahrává kapsářům. 

Hned tři pánové přišli v neděli v ranních hodinách o své osobní věci a peníze na Výstavišti v Kroměříži při chovatelských trzích. Zřejmě velkého počtu lidí využil neznámý pachatel, či pachatelé a kradl. První poškozený přišel o peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí patnáct tisíc korun. Druhému z taštičky přes rameno zmizela taktéž peněženka s osmi tisíci a platební kartou. Poslední muž přišel o tři sta padesát korun a osobní doklady.

Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí až dva roky vězení.

Kapsáři využívají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Samotná krádež bývá blesková. Kapsáři kradou tak dokonale a nepozorovaně, že se okradený o chybějících dokladech či peněžence dozví často až mnohem později a na zcela jiném místě, než ke krádeži došlo. Buďte obezřetní a dávejte si co nejvíce pozor na své věci. Nenechávejte peněženky a cennosti navrchu tašek či kabelek. Tyto pokud je to možné zcela uzavřete zipem. Nenoste své osobní doklady v peněžence.

20. září 2022, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem