Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté opět na silnicích

KROMĚŘÍŽSKO: V pátek proběhla další z mnoha dopravně bezpečnostních akcí. 

Právě na dušičky se můžeme na silnicích setkat s řidiči, kteří za volant neusedají často. Také silniční provoz bývá hustější. Mnozí lidé se vydávají ke hřbitovům automobilem. Uctít památku zesnulých chtějí téměř všichni. Také z těchto důvodů proběhla v pátek na Kroměřížsku další z mnoha dopravně bezpečnostních akcí. Policisté se při ní zaměřili na účastníky silničního provozu a na jejich bezpečnost. Odhalováním závažných přestupků se snažili předcházet nehodám a jejich mnohdy tragickým následkům. Hlídky kontrolovaly především silniční úseky, na kterých řidiči rádi riskují nebezpečným předjížděním nebo nerespektováním dopravního značení. Během pátečního dne tak prováděli dohled například na silnici I/55 mezi obcemi Břest a Říkovice, na silnici II/432 mezi Hulínem a Třeběticemi. Dozoru se opět nevyhnula ani poměrně známá křižovatka Bezměrov – Kojetnín – Bojanovice. 
Od poledne do sedmnácti hodin jim byl nápomocen i policejní vrtulník. Policisté ve spolupráci s posádkou vrtulníku v průběhu akce zkontrolovali 122 vozidel a zjistili 32 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Řidičům za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 19 500 korun a jednoho přestupce oznámili správnímu orgánu k projednání.
Desítka řidičů se dopustila závažného přestupku tím, že nebezpečně předjížděla a další tři nerespektovali dopravní značení STOP. Jiní hříšníci se plně nevěnovali řízení a telefonovali za jízdy, následující nebyli připoutáni bezpečnostním pásem nebo řídili vozidla, která byla ve špatném technickém stavu. Zvláště kontrole technického stavu vozidla a zimní výbavě automobilů věnují policisté v těchto měsících velkou pozornost.
 
5. listopadu 2012, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem