Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté kontrolovali řidiče

KROMĚŘÍŽSKO: Zaměřili se také na dodržování předpisů stanovených pro nákladní dopravu.  

V pondělí mezi šestou a čtrnáctou hodinou proběhla na Kroměřížsku dopravně bezpečnostní akce. Osm dopravních policistů a dvanáct policistů ze služby pořádkové policie se zaměřilo zejména na dodržování předpisů stanovených pro nákladní dopravu u řidičů nákladních automobilů, ale i na přestupky ostatních účastníků silničního provozu.
Zkontrolovali 134 vozidel a zjistili 32 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Dvaceti devíti řidičům uložili blokové pokuty v celkové výši 30 200 korun. Tři přestupky oznámili správnímu orgánu k projednání. Policisté nejčastěji řidiče pokutovali za špatný technický stav jejich vozidel a také za to, že za jízdy nebyli připoutáni bezpečnostními pásy. U dvou řidičů zjistili požití alkoholu. Dále ve spolupráci se zaměstnanci Centra služeb pro silniční dopravu Zlínského kraje během osmi hodin provedli u jednadvaceti kamionů podrobnou kontrolu. Kontrolovali hmotnost a správné upevnění nákladu a dohlíželi také na to, zda řidiči náklaďáků dodržují bezpečnostní přestávky. Jednomu z nich za nedodržení přestávek uložili kauci dvacet tisíc korun.
Další dopravně bezpečnostní akce tentokrát i za použití policejního vrtulníku proběhla včera mezi desátou a dvanáctou hodinou. Policisté se zaměřili na místa, kde není povoleno předjíždění. Jedná se o hlavní silniční tahy Břest – Přerov, Hulín – Záhlinice, Hulín – Třebětice a úsek častých dopravních nehod u Střílek na trase mezi Brnem – Uherským Hradištěm. Policisté zkontrolovali 61 aut. Dvacet řidičů se dopustilo přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Osmnácti z nich hlídky uložily blokové pokuty za sedmnáct tisíc korun. Deset řidičů předjíždělo jiná vozidla přes plnou čáru, tři měli špatný technický stav svých vozidel a šest přestupců nebylo za jízdy připoutáno. Jeden řidič jel pod vlivem alkoholu. Bude řešen správním orgánem.
Policisté připravují další obdobné akce.
 
16. února 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem