Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté dohlíželi na řidiče

KROMĚŘÍŽSKO: Proběhla další z mnoha dopravně bezpečnostních akcí. 

Včera v denních hodinách mezi půl pátou a půl jednou proběhla na teritoriu okresu Kroměříž jedna z mnoha dopravně bezpečnostních akcí. Opětovně jsme se zaměřili na přestupky řidičů, ale i ostatních účastníků silničního provozu. Dohlíželi jsme zejména na dodržování zákazu požívání alkoholu a drog.
Dopravní a pořádkoví policisté zkontrolovali 207 vozidel a zjistili 30 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Čtyřiadvaceti řidičům za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 11 600 korun. Šest přestupců oznámili správnímu orgánu k projednání.
Policisté nejčastěji řidiče pokutovali za to, že za jízdy nebyli připoutáni bezpečnostními pásy a také za špatný technický stav jejich automobilů. U sedmi osob zjistili požití alkoholu. Pět řidičů motorových vozidel a jedna cyklistka nadýchali do jednoho promile. Dopustili se tak přestupku. Správní orgán jim za toto porušení zákona může uložit pokutu ve výši od deseti do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok. Trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky spáchal sedmý z podnapilých řidičů. Ten nadýchal nad jedno promile alkoholu.
 
18. února 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem