Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nezvaný host

KROMĚŘÍŽSKO: Neznámý muž okradl starší manžele v jejich bytě. 

Včera odpoledne zavolal na linku 158 pětatřicetiletý muž. Sdělil, že starším manželům někdo odcizil peníze. O krádeži mu řekla třiaosmdesátiletá žena, když ji potkal na chodbě paneláku. Oznámením se ihned začali zabývat kriminalisté. Vydali se proto do jednoho z bytových domů v Kroměříži.
Devětaosmdesátiletý muž se v pondělí okolo poledne vracel domů. Právě když odemykal dveře bytu, objevil se na chodbě domu neznámý muž, který bez svolení starého pána vešel do jeho bytu a začal mu nabízet věci na prodej. Zboží rozložil na okenním parapetu v kuchyni. Předváděl telefon, hodinky a dalekohled. Senior však o koupi zájem neměl. V tu chvíli přišla do kuchyně manželka starého pána a sedla si ke stolu, na kterém leželo deset tisíc korun. Cizí muž k ní přistoupil, znenadání peníze vzal a řekl jí, že je vše vyřízeno. Poté rychle odešel. Paní mu v tom nebránila, myslela si, že manžel věci koupil. Manžele tak dvoje hodinky a dalekohled přišly příliš draho.
Případem se i nadále zabývají kriminalisté, nyní pátrají po muži ve věku okolo třiceti let, který je přibližně 170 centimetrů vysoký, hubené postavy. Oblečen byl do tmavé bundy, na hlavě měl čepici. Za trestný čin krádež mu v případě dopadení hrozí až dva roky vězení.
 
17. února 2012, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem