Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Neusnadňujte práci zlodějům!

KROMĚŘÍŽSKO: Stačila chvilka nepozornosti a peněženka z tašky zmizela. 

Včera odpoledne oznámila kroměřížským policistům osmačtyřicetiletá žena, že přišla o svou peněženku.

Žena seděla na lavičce na náměstí v Kroměříži. Když uviděla kamarádku, která k ní přicházela, vyšla jí kousek naproti. Kabelku však ponechala ležet na lavičce a na pár vteřin ji tak spustila z dohledu. S kamarádkou prohodila jen několik slov a vrátila se pro věci. Poté se přemístila do relaxační zóny, kam přišel její bývalý přítel s jejich dcerou. Kabelku si tam položila na sedátko dětského kočárku dcery. Také zde na moment spustila tašku z očí. Bylo to zrovna v okamžiku, kdy bývalý přítel odešel k baru a ona musela odběhnout za dcerkou. Když po chvíli chtěla koupit dítěti pitíčko, zjistila, že se peněženka v kabelce nenachází. Okradená žena tak přišla o peněženku s finanční hotovostí ve výši bezmála tři tisíce korun a dále o osobní doklady, platební kartu i drobné písemnosti.

Pachatel se tímto jednáním dopustil trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu po dopadení hrozí až dva roky vězení.

Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.

Doporučujeme proto v místech většího výskytu lidí věnovat zvýšenou pozornost svým věcem, neponechávat je volně odložené bez dozoru a nenosit u sebe vyšší finanční hotovost.

10. července 2019, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem