Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradli kola

KROMĚŘÍŽSKO: Způsobili škodu za bezmála sto deset tisíc korun. 

V předešlých dnech obvinili kroměřížští kriminalisté z trestného činu krádež dva pětačtyřicetileté muže, kteří se od února do srpna letošního roku dopustili hned čtrnácti krádeží.

Obvinění během svých společných výprav odcizili celkem třináct jízdních kol a moped. Trestnou činnost páchali převážně v Kroměříži. Dvě kola odcizili také v Hulíně, moped pak v obci u Kroměříže. Dopravní prostředky díky nim mizely hlavně z veřejných stojanů na kola, a to například před obchody, bytovými domy, bankou, poštou či hřbitovem.  

Odcizená kola většinou ihned po krádeži prodali. O peníze se pak rovným dílem rozdělili. Tímto jednáním tak majitelům způsobili škodu za bezmála sto deset tisíc korun.

Nedávno se nám podařilo pachatele zjistit a usvědčit. K trestné činnosti se pod tíhou důkazů přiznali. Vzhledem k tomu, že jeden z obviněných již v minulosti obdobnou trestnou činnost spáchal a byl za ni i odsouzen, hrozí mu nyní až tříleté vězení. V současné době se nachází ve vazbě. Druhému ještě netrestanému obviněnému, který je stíhán na svobodě, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Čtyři kola a moped se nám podařilo dohledat. Vrátili jsme je majitelům.

27. září 2018, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem