Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kabelka v autě přilákala zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Pachatel rozbil okénko a odcizil tašku uschovanou pod předním sedadlem. 

V pátek krátce po poledni odstavil pětašedesátiletý muž na parkovišti u hřbitova v Bystřici pod Hostýnem svůj automobil. Vozidlo řádně uzamkl a poté se společně s rodinnými příslušníky vydal na hřbitov. Nezdrželi se tam déle jak čtvrt hodiny. Když se vrátili k autu, zjistili, že okno zadních pravých dveří je rozbité a uvnitř vozu chybí dámská taška, kterou majitelka před odchodem na hřbitov uschovala pod přední sedadlo spolujezdce. Přišla tak nejen o samotnou kabelku, ale i o věci uložené v ní. Jednalo se o peněženku s osobními doklady a deseti tisíci korunami a dále o mobilní telefon v hodnotě deset tisíc korun. Škoda, kterou zloděj způsobil poškozením vozidla, byla vyčíslena na dva tisíce korun. 
Po pachateli, který se tímto jednáním dopustil trestného činu krádež, nyní pátrají bystřičtí policisté. V případě dopadení mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Opětovně apelujeme na řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. Tašky, kabelky a různá zavazadla ponechaná uvnitř vozu jsou pro zloděje velkým lákadlem. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.
 
8. července 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem