Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dopadli jsme sprejery

KROMĚŘÍŽSKO: Řádili v Bystřici pod Hostýnem. 

V předešlých dnech obvinili kroměřížští kriminalisté z trestného činu poškození cizí věci mladíka, který ještě nedovršil osmnácti let. Chlapec ve městě Bystřice pod Hostýnem během ledna a února letošního roku postříkal barevnými spreji několik plastových kontejnerů, odpadkových košů, dopravních značek, laviček, sloupů veřejného osvětlení, ale i reklamní tabuli, poštovní schránku, plastové kryty rozvaděčů, fasádu rodinného domu a další předměty.
Společně se dvěma nezletilými kamarády pak ještě pomaloval fasádu několika garáží, lavičky, autobusovou zastávku a dětskou skluzavku. Na objekty malovali různé nápisy. Celková škoda byla vyčíslena na třicet čtyři tisíc korun.
Nedávno se bystřickým policistům podařilo společně s kriminalisty sprejery vypátrat a usvědčit. Během prověřování skutku kriminalisté spolupracovali také s kroměřížskou probační a mediační službou. I díky jejich intervenci pachatelé nahradili veškerou škodu, kterou způsobili. Vzhledem k tomu, že obviněný ještě nedovršil osmnácti let, hrozí mu za spáchanou trestnou činnost poloviční sazba. V tomto případě až půl roku vězení. Nezletilí kamarádi, kteří mu pomáhali, prozatím nejsou trestně odpovědní, přesto se ale soudnímu jednání nevyhnou.
 
5. června 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem