Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Čtyři řidiči nadýchali

KROMĚŘÍŽSKO: V pondělí proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená na alkohol za volantem.  

Bezpečnosti na komunikacích věnujeme stálou pozornost. Řidiči, ale i ostatní účastníci se tak na cestách mohou s policisty setkat poměrně často. Na dění v silničním provozu se specializují různé dopravně bezpečnostní akce. Poslední proběhla právě toto pondělí na teritoriu okresu Kroměříž. Dopravní policisté společně s policisty všech obvodních oddělení se od brzkých ranních hodin zaměřili zejména na drogy a alkohol za volantem.
Zkontrolovali 238 vozidel a zjistili 35 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Devětadvaceti řidičům uložili blokové pokuty v celkové výši 16 600 korun. Šest přestupců oznámili správnímu orgánu k projednání.
Nejvíce hříšníků nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostními pásy a nejméně desítka řidičů usedla do automobilu, který byl ve špatném technickém stavu. U čtyř řidičů motorových vozidel policisté zjistili požití alkoholu. Tři podnapilci se dopustili přestupku. Nadýchali do jednoho promile. Správní orgán jim za toto porušení zákona může uložit pokutu ve výši od deseti do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok. U jednoho řidiče přístroj naměřil nad jedno promile alkoholu v dechu. Dopustil se tak trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až rok ve vězení, peněžitý trest nebo zákaz řízení.
 
21. listopadu 2012, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem