Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Blíží se „dušičky“

KROMĚŘÍŽSKO: Zvýšíme dohled nad dopravou, ale i na hřbitovech. 

Na druhý listopadový den připadá svátek Památka zesnulých. Pozůstalí v tento „dušičkový“ čas vzpomínají na své zemřelé příbuzné či přátele a přicházejí na hřbitov položit věnec, květiny nebo zapálit svíčku. Na místa posledního odpočinku však nemíří jen lidé s čistými úmysly, ale také ti, kteří chtějí krást.

Zloději se snaží využít nepozornosti návštěvníků. Stačí opravdu jen malá chvilka k tomu, aby kabelka či jiná cenná věc volně položená na hrobě nebo lavičce nepozorovaně zmizela. Doporučujeme proto věnovat zvýšenou pozornost svým věcem, neponechávat je volně odložené bez dozoru.

Pozor také na kapsáře! Ti vyhledávají místa s větším výskytem lidí. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.

Zloděje však lákají i věci v autech. Apelujeme proto na řidiče a osádku, aby tašky, kabelky a různá zavazadla neponechávali uvnitř vozu. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

V tento čas se navíc můžeme na silnicích setkat i s řidiči, kteří za volant neusedají často. Také silniční provoz bývá hustější. Nabádáme proto účastníky silničního provozu, aby byli na cestách více obezřetní.

Tak jako každý rok, tak i letos se na „dušičky“ připravují také policisté. Častěji budeme zajíždět ke hřbitovům a sledovat dění v těchto místech. Ve větší míře budeme také dohlížet na dopravu.

23. října 2019, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem