Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zaměřili jsme se na bezpečnost v dopravě

ZLÍNSKÝ KRAJ: V rámci páteční a pondělní dopravně bezpečnostní akce jsme zjistili 258 přestupků. 

V pátek a v pondělí proběhla ve Zlínském kraji celorepubliková dopravně bezpečnostní akce. Dopravní policisté společně s policisty všech obvodních oddělení se při ní zaměřili na přestupky řidičů, ale i ostatních účastníků silničního provozu a zejména pak na dodržování zákazu požívání alkoholu před nebo během jízdy a drog.

Během pátečního a pondělního dne jsme tak v kraji zkontrolovali 4 076 vozidel a zjistili 258 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích. Dvě stě dvaceti devíti řidičům jsme za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 90 500 korun. Dvacet devět přestupců jsme oznámili správnímu orgánu k projednání.

Během akce jsme přistihli 23 řidičů, kteří usedli za volant podnapilí. Dvacet dva z nich nadýchalo do jednoho promile a dopustilo se tak přestupkového jednání. Jeden řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Přístroj mu naměřil nad jedno promile. U dalšího řidiče odhalil drogový tester užití omamných a psychotropních látek. Dopustil se tak přestupkového jednání.

Z celkového počtu přestupců nebylo hned 35 osob během jízdy připoutáno bezpečnostními pásy. Mezi další nejčastější prohřešky patřilo například nedodržení stanovené rychlosti (13), telefonování za jízdy (12) a špatný technický stav vozidel (72).

10. května 2022, mjr. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem