Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vydával se za bratra

ZLÍNSKÝ KRAJ: Řídil i přes soudem vyslovený zákaz řízení.  

V úterý večer zastavila v Otrokovicích hlídka ze zlínského odboru cizinecké policie automobil s dvoučlennou posádkou. Řidič vozidla při kontrole nepředložil žádný doklad totožnosti, neboť je dle jeho slov zapomněl. Policistům poté sdělil jméno, příjmení, datum narození a bydliště, avšak nebyl schopen uvést čtyřčíslí za lomítkem rodného čísla. Zkušení policisté se oprávněně domnívali, že by se muž mohl vydávat za jinou osobu. A nemýlili se.
Dalším šetřením a lustrací v informačních systémech zjistili, že se řidič vydával za svého bratra. Důvodem byl soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel do října roku 2017 a zároveň i souhlas se zadržením, který vydalo uherskohradišťské okresní státní zastupitelství.
Šestatřicetiletý muž z Uherskohradišťska se pod tíhou důkazů přiznal. Policisté odboru cizinecké policie jej na místě zadrželi a eskortovali na služebnu. Ještě předtím však řidiče vyzvali k dechové zkoušce, kterou muž absolvoval s negativním výsledkem. Zazněla i další výzva, tentokrát k testu na drogy. V tomto případě však příliš ochotný nebyl a test i vyšetření odmítl.  
Řidič, který ovšem v současné době neměl za volantem co dělat, je podezřelý ze spáchání trestného činu „maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání“, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

10. srpna 2016, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem