Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Prázdninový provoz na silnicích

ZLÍNSKÝ KRAJ: Policisté chystají dopravně bezpečnostní akce. 

V pátek v podstatě začínají prázdniny a policisté Krajského ředitelství policie Zlínského kraje už od uplynulého víkendu realizují dopravně bezpečnostní akce zaměřené na dodržování předpisů a bezpečnost v silničním provozu. Policisté na vybraných stanovištích a úsecích kontrolují mimo jiné dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy či technický stav motorových vozidel. Policejní hlídky se samozřejmě zaměří i na řízení pod vlivem alkoholu a drog, pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.
Do prozatím poslední dopravně bezpečnostní akce, která se na území Zlínského kraje uskutečnila v průběhu uplynulého víkendu, se aktivně zapojily desítky policistů z řad dopravní a pořádkové policie. Policejní hlídky zkontrolovaly téměř 3000 vozidel a zjistily celkem 269 dopravních přestupků. Nejčastějším přestupkem bylo tradičně nedodržení nejvyšší povolené rychlosti. Tu neukáznění řidiči překročili téměř u poloviny všech zjištěných přestupků (131).
Kontroly se samozřejmě nebudou týkat jen řidičů motorových vozidel, ale také cyklistů a chodců. O výsledcích dalších prázdninových dopravně bezpečnostních akcí budeme veřejnost průběžně informovat.
ilustrační fotoilustrační foto
Cestování v letních horkých měsících si vyžaduje plné soustředění, i když se jedná o cesty za příjemně strávenými dny během dovolené. Na dovolenou by řidič měl odjet zcela zdravý, odpočinutý a připravený na cestu. Hodně lidí si chce jízdu na dovolenou co nejvíce urychlit a tráví za volantem bez přestávky mnoho hodin. Díky únavě umocněné také teplým počasím hrozí riziko, že během jízdy řidič usne. Samozřejmostí by však měl být bezvadný stav nejen řidiče, ale také vozidla, které řídí.

27. června 2019, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem