Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policejní akce zaměřená na pobyt cizinců

ZLÍNSKÝ KRAJ: Policisté našli padělané doklady i marihuanu. 

Během dvoudenní akce cizinecké policie bylo na území Zlínského kraje zkontrolováno více než 1200 osob. Do opatření zasáhlo každý den na čtyři desítky policistů odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Zlínského kraje a jeden policista se služebním psem. Mezi kontrolovanými osobami bylo i 161 cizinců z třetích zemí (tedy zemí mimo EU). Policisté prověřili i téměř 150 ubytovacích zařízení, desítky dopravních prostředků či vlakových spojů. V průběhu prvního dne se kontroly zúčastnili i pracovníci Krajské hygienické stanice Zlínského kraje, kteří ve své kompetenci budou zřejmě řešit dvě ubytovny, ve kterých byly pravděpodobně porušeny hygienické normy.
Za oba dny policisté zjistili 30 přestupků podle zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Nejčastějším prohřeškem bylo nepředložení platného zdravotního pojištění.
Kromě těchto přestupků kriminalisté ve dvou případech šetří i podezření na spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Ve dvou pokojích totiž služební pes vycvičený na vyhledávání takovýchto látek upozornil na přítomnost marihuany, kterou kriminalisté později zajistili.cizina.jpgcizina.jpg
Policisté odboru cizinecké policie navíc vypátrali i 4 padělky identifikačních karet Rumunska, kterými se prokázali občané státu patřícího mimo Evropsku unii. Těm nyní v případě prokázání spáchání trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
S dalšíma dvěma cizinci bylo zahájeno správní řízení ve věci vyhoštění z území České republiky. Cizinci jsou podezřelí, že na našem území pracovali bez povolení k zaměstnání.

15. listopadu 2017, nprap. Petr Jaroš

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem