Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Obchod s drogami

ZLÍNSKÝ KRAJ: Členové organizované skupiny drogy nejen vyráběli, ale také prodávali.  

Policisté Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Zlínského kraje obvinili osm osob ze spáchání trestného činu „Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy“.
Obviněným (šest mužů a dvě ženy) ze Zlínska a Přerovska ve věku 27 až 32 let hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody v rozmezí dvou až deseti let.
Kriminalisté v průběhu uplynulých měsíců zadokumentovali činnost organizovanou především osmadvacetiletým mužem ze Zlínska, která spočívala v nákupu léků a jiných látek a pomůcek nutných k výrobě pervitinu, v samotné výrobě drogy a její distribuci.
Stovky krabiček léků si skupina dovážela především ze zahraničí. Z těchto medikamentů následně na různých místech Zlínského a Olomouckého kraje vyráběli pervitin, který z části užívali pro svoji potřebu a z části jej nabízeli a prodávali jiným osobám z řad toxikomanů. Za to vyinkasovali doposud nevyčíslenou finanční částku. Finanční prospěch i vyrobené množství pervitinu není vzhledem k zadaným znaleckým zkoumáním doposud přesně určené.
Droga se v několika případech prostřednictvím poštovní zásilky dostala i za hranice České republiky.
Na začátku září nezákonnou činnost skupiny výrobců a prodejců drog ukončili krajští kriminalisté, kteří v úzké spolupráci s policisty z pohotovostního a eskortního oddělení jednotlivé osoby zadrželi. Načasování celé realizace a zadržení skupiny pachatelů bylo směřováno tak, aby byl zamezen odlet jednoho z organizátorů mimo územní ČR.    
V rámci provedené realizace byly provedeny 3 domovní prohlídky a 2 prohlídky jiných prostor. Čtyři z osmi obviněných skončili ve vazbě.

drogy2.jpgdrogy1.jpgdrogy3.jpg

 

16. září 2015, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem