Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nedejte šanci zlodějům!

ZLÍNSKÝ KRAJ: Upozorňuje preventivní spot na obrazovkách ve vozidlech MHD ve Zlíně 

Během měsíce června a poté v průběhu měsíců října a listopadu budou mít možnost cestující využívající Městskou hromadnou dopravu Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice, vídat preventivní spot „Nedejte šanci zlodějům!“, který nabádá širokou veřejnost k důkladnému zabezpečení bytů, rodinných domů nebo rekreačních objektů.

Prostřednictvím dvaceti sekundového spotu, který poběží v určitých časových intervalech na obrazovkách nainstalovaných v 66 trolejbusech a autobusech, chceme oslovit co nejvíce lidí a upozornit je na nepodcenění ochrany a zabezpečení jejich obydlí, včetně odkazu na bezplatnou tísňovou linku Policie ČR 158.

Krádeže vloupáním tvoří každodenní nápad trestné činnosti a tím navazujících policejních činností. Pachatelé odcizují z obydlí cennosti, finance, elektroniku a jiné předměty. Tipují si je podle lokality umístění nemovitosti, jejího vzhledu, ale také na základě informací získaných ze sociálních sítí. Ve Zlínském kraji došlo v roce 2020 v okrese Zlín k 52 případům krádeží vloupáním do bytů, rodinných domků a rekreačních objektů, v letošním roce jich k 31. květnu evidujeme 32.

Tuto informační kampaň jsme zacílili na měsíc červen z důvodu větší migrace obyvatel v letních měsících, odjezdem na dovolené a také u příležitosti Evropského dne proti vloupání, který připadá právě na měsíc červen, více viz www.stopvloupani.cz. V říjnu a listopadu zase intenzivně nabádáme majitele víkendových chat a rekreačních objektů, aby si je před zimní sezonou náležitě zabezpečili. Policisté ve Zlínském kraji v průběhu celého roku provádějí preventivní kontroly chatových oblastí, ale vhodné zabezpečení svých nemovitostí se majitelům rozhodně vyplatí.
Projekt „Nedejte šanci zlodějům!“ realizujeme na základě finančního přispění Ministerstva vnitra ČR, odboru prevence kriminality.

2. června 2021, por. Bc. Jitka Lysáčková

Odkazy do noveho okna

1 Nedejte šanci zlodějům 1

1 Nedejte šanci zlodějům 1 

Detailní náhled

2 Nedejte šanci zlodějům 2

2 Nedejte šanci zlodějům 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem