Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

HAD ve Zlínském kraji

ZLÍNSKÝ KRAJ: Mladistvá dívka nadýchala 1,23 promile. 

Policisté ve Zlínském kraji se uplynulý víkend zapojili do celostátní akce „Hazard, alkohol, děti“, která je zaměřená na podávání alkoholu mládeži a hazardní hraní. Policisté přistihli 12 dívek a 15 chlapců ve věku od 15 – 18 let, kteří požili alkohol.

Desítky policistů se v pátek a v sobotu večer vydaly do restaurací, klubů, zábavních podniků, diskoték, ale i parků, sídlišť a na náměstí kontrolovat, zda tam není podáván osobám mladším 18 let alkohol. Policisté ve 42 podnicích zkontrolovali téměř 200 osob. V jejich sítích uvízlo 27 mladistvých, kterým někdo nezákonně prodal nebo podal alkohol a byli pod jeho vlivem. Mezi nejvyšší naměřené hladiny alkoholu patřila hodnota 1,23 promile u mladistvé dívky. Na Kroměřížsku jsme pak přistihli večer v bistru opilé rodiče s devítiměsíčním dítětem. Matka nadýchala1,19 promile a otec 1,61 promile. Malého chlapečka si na místě převzali pracovníci oddělení sociálně právní ochrany dítěte a předali ho babičce. Případem se dále zabývají.

Kontroly proběhly ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje, Krajskou hygienickou stanicí, Českou obchodní inspekcí, Oddělením sociálně právní ochrany dítěte a městskými policiemi.

2. září 2019,  mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem