Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bezpečně nejen na silnici

ZLÍNSKÝ KRAJ: Velikonoce z pohledu policie. 

Stejně jako každý rok, tak i letos se během velikonočních svátků policisté Krajského ředitelství policie Zlínského kraje zapojí do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Ta je vyhlášena mimo jiné ve snaze preventivně ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit tak vývoj dopravní nehodovosti na silnicích Zlínského kraje.
Policejní hlídky se obecně zaměří na dodržování silničních pravidel s důrazem na odhalování řidičů pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Kontrolovat ovšem policisté budou i jiné nešvary, jako překročení nejvyšší povolené rychlosti, nepoužití bezpečnostních pásů, apod.…
V loňském roce se během prodlouženého velikonočního víkendu na území Zlínského kraje stalo 35 dopravních nehod, při kterých nikdo nezemřel, jedna osoba utrpěla těžké zranění a 16 osob se zranilo lehce. V případě 7 nehod byla u některého z účastníků zjištěna přítomnost alkoholu v dechu.
Policisté se kromě bezpečnosti na silnicích samozřejmě zaměří i na dohled nad veřejným pořádkem a bezpečnost v ulicích při různých kulturních či církevních akcích.

28. března 2018, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem