Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bezpečně na silnici

ZLÍNSKÝ KRAJ: Velikonoční provoz a jeho úskalí.  

Stejně jako každý rok, tak i během letošního prodlouženého velikonočního víkendu se policisté napříč celým Zlínským krajem zapojí do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Ta je vyhlášena ve snaze ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit vývoj dopravní nehodovosti na pozemních komunikacích.

Policejní hlídky se tedy obecně zaměří na dodržování silničních pravidel s důrazem na odhalení řidičů pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Velikonoční provoz má svá specifika: na silnicích se objeví mnoho „svátečních“ řidičů, jejichž reakce jsou mnohdy nepředvídatelné, za volant či řídítka bezesporu usedne i několik řidičů pod vlivem alkoholu a problémy na některých úsecích může způsobit i zvýšený provoz, a to zejména v pátek a v pondělí. Vzhledem k víkendové předpovědi počasí musí řidiči také počítat s tím, že se na silnicích pravděpodobně objeví více cyklistů a chodců. Pro ty pravidla silničního provozu samozřejmě platí také.

V loňském roce se v průběhu Velikonoc na území Zlínského kraje stalo 24 dopravních nehod, při kterých nikdo nezemřel, jedna osoba utrpěla těžké a deset osob lehké zranění. U šesti dopravních nehod hrál svou roli i alkohol v krvi některého z účastníků. 

 

23. března 2016, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem