Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

Policisté z oddělení hlavního nádraží Ostrava zadrželi pachatele do několika minut i s odcizeným kufrem 

Odcizil kufr plného oblečení a platební kartou, do několika minut měl pouta na rukou …

V minulých dnech operační důstojník tísňové linky 158 přijal oznámení o krádeži červeného kufru ve vlaku. Na základě podrobného popisu možného pachatele se na Svinovské nádraží v Ostravě vydaly policejní hlídky. Uniformovaní policisté si před skleněným vestibulem vedle budovy informačního centra všimli muže, který odpovídal prvotnímu popisu a navíc měl při sobě červený kufr. Během okamžiku došlo k jeho zadržení a policistům se na místě ke krádeži doznal.

Jak vyplynulo z výslechu, poškozený odložil kufr do prostoru, kde jsou zavazadla a následně si šel sednout do vozu. I přesto, že měl po celou dobu kufr pod očním dohledem, našla se chvilka nepozornosti při vystupování ostatních cestujících. Neznámý muž tohoto využil, měl vzít červený kufr a následně s ním začal utíkat. Naštěstí se ve vlaku našel duchapřítomný muž, který vše viděl a poškozenému to řekl. Díky pohotové reakci spolucestujícího a okamžitému zákroků policistů z oddělení Hlavního nádraží Ostrava byl muži kufr vrácen i s jeho celým a nepoškozeným obsahem. V zavazadle měl mít poškozený jak osobní věci, finanční hotovost, ale také platební kartu. Celková škoda byla způsobena okolo 60.000,- Kč.

Ve zkráceném přípravném řízení bylo 20letému muži sděleno podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachatelem byl občan cizí státní příslušnosti, který nemá záznam v rejstříku trestu. Nyní mu hrozí až dvouleté vězení.

dne 30. prosince 2021

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem