Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

MŘ Ostrava - Nebezpečná jízda v Ostravě skončila zadržením řidiče a nalezením „varny“ v kufru auta… 

O dalším profesionálním zákroku a vzájemné spolupráci ostravských policistů jsme se mohli přesvědčit na začátku tohoto týdne. Na zadržení nebezpečného řidiče, který ohrožoval svou jízdou ostatní účastníky silničního provozu, se podíleli policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava a obvodního oddělení Ostrava-Poruba 1.

V pondělí 27. června 2022 policisté z oddělení hlídkové služby prováděli dohled nad silničním provozem. Krátce před 7 hodinou ranní projížděli Martinovskou ulicí v Ostravě-Porubě, kde si všimli řidiče Audi A6. Díky osobní znalosti věděli, že se jedná o muže, který má zákaz řízení. Rozhodli se ho zastavit a zkontrolovat. Řidič na výzvu nereagoval a naopak začal policistům ujíždět. Svou zběsilou a nebezpečnou jízdou vjel do jednosměrky, křižovatku projel na červenou, ale také v několika případech ohrozil jak protijedoucí vozidla, tak všechny účastníky silničního provozu. Policisté z hlídkové služby okamžitě přes otevřený kanál radiostanice vyrozuměli ostatní hlídky v terénu o pronásledování vozidla, které skončilo nakonec před železničním přejezdem v Polance nad Odrou. Řidič ujížděl téměř 10 km a to i rychlostí přes 150 km/h. Při pronásledování nedošlo ke zranění osob.

Potvrdilo se, že se skutečně jedná o 38letého muže, který má platný zákaz řízení až do roku 2027. Dobrovolně se podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Test na drogy byl pozitivní. Muži zákona následně provedli kontrolu a prohlídku vozidla, při které odhalili jak nádoby pro nelegální výrobu drog, tak chemikálie, vařič, digitální váhu, kanystr, ale také samotné bílé krystalické látky. Na místo se dostavili kolegové z kriminální služby a vyšetřování, specialisté na toxi problematiku, kteří potvrdili, že se skutečně jedná o pomocné přípravky pro nelegální výrobu drog.

Celým případem se začali zabývat kriminalisté 4. oddělení obecné kriminality Ostrava. Komisař obvinil recidivistu ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. V rejstříku trestu má již 19 záznamů. V případě prokázání viny obviněnému hrozí pobyt za mřížemi až na 10 let. Také byl komisařem podán podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován.

odkaz na you tube: https://youtu.be/YntYfLq_FSc

dne 1. července 2022

por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

1 Foto_1

1 Foto_1 

Detailní náhled

2 Foto_2

2 Foto_2 

Detailní náhled

3 Foto_3

3 Foto_3 

Detailní náhled

4 Foto_4

4 Foto_4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem