Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

MŘ Ostrava - Měl se vloupat do parkovací budky, pes RYKY vyčmuchal odcizenou bundu … 

Na konci února letošního roku operační důstojník přijal na tísňovou linku oznámení od ženy, která viděla muže, jak se vloupá do parkovací boudy na parkovišti před Ostravskou ZOO. Na místo se rozjely policejní hlídky, psovod se psem RYKY, ale také kriminalistický technik. Policisté zjistili, že neznámý pachatel vnikl přes spodní část do dřevěné budky a otvorem odcizil pracovní reflexní bundu. Dle svědkyně na místě si měl pachatel bundu obléct a utéct neznámo kam. Zde už nastává práce pro služebního psa jménem RYKY, který na základě pachové stopy prozkoumal terén. Zhruba 500 metrů od místa činu „vyčmuchal“ odcizenou bundu, kterou kriminalistický technik zajistil jako stopu. Začalo pátrání po pachateli, který při útěku odcizenou bundu odhodil. Na základě operativní činnosti, ohledání místa činu a vyhodnocením zajištěných stop směřovalo podezření na recidivistu z Novojičínska.

Komisař 2. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství z Ostravy v těchto dnech ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření 23letému muži ze spáchání přečinu krádeže.

Podezřelý se kriminalistům do výslechu doznal, jako důvod měl uvést, že zkratovitě jednal, neměl práci a měl špatnou náladu. Svou výpověď ukončil slovy, že je ochoten uhradit vzniklou škodu.

Vzhledem k tomu, že byl v minulosti za obdobný skutek pravomocně odsouzen a potrestán, nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

dne 8. dubna 2021

por. Bc. Eva Michalíková

Odkazy do noveho okna

1 Foto_1_ZOO

1 Foto_1_ZOO 

Detailní náhled

2 Foto_2_ZOO

2 Foto_2_ZOO 

Detailní náhled

3 Foto_3_ZOO

3 Foto_3_ZOO 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem