Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

MŘ Ostrava - Za pomstu bývalému zaměstnavateli mu hrozí 5 let … 

Komisař 7. oddělení obecné kriminality v Ostravě v těchto dnech zahájil trestní stíhání dvou mužů (40, 30) a obvinil je ze spáchání přečinu krádeže.

Ukončen byl pracovní poměr 40letému muži, který byl zaměstnán v jedné mezinárodní firmě zabývající se automobilovou dopravou. Jenže neodevzdal všechny služební věci a ponechal si tankovací kartu. Údajně měl finanční potíže, proto vymyslel plán, jak by rychle mohl přijít k penězům.

Jeho cesta byla na benzínové čerpací stanice, kde měl oslovit několik náhodných lidí, kteří si právě natankovali pohonné hmoty – naftu. Zazněla nabídka, která jak se později ukázala, byla pro lidi výhodná. Postup byl ve všech případech stejný. Zákazník si do vozidla či kanystru natankoval naftu, obviněný muž na pokladně za ně zaplatil tankovací kartou, ale od zákazníku vybral hotovost, přičemž si měl nechat zaplatit za naftu 20,- Kč za litr. Zákazníci se nad ničím nepozastavovali a zřejmě viděli výhodu, že ušetřili asi 10,- Kč za litr nafty. Vzhledem k tomu, že to mělo v několika případech vyjít, podělil se s touto zkušeností známému. Domluvili se na spolupráci a na provizi, kterou za „odvedenou práci“ dostane. 30letý komplic pokračovat v této činnosti téměř 14 dnů. Celkem oslovili zhruba 130 lidí, kterým měli zaplatit odcizenou tankovací kartou natankovanou naftu a tím způsobit společnosti škodu přes 230.000,- Kč. Jejich zisk byl přes 100.000,- Kč. Vzhledem k tomu, že čerpání peněz z tankovací karty dosáhlo téměř stanoveného limitu, společnost na toto obdržela upozornění. Ze strany firmy došlo ke kontrole možného zneužití tankovací karty a následně oznámili celou událost na policii.

Kriminalisté v dané věci začali zjišťovat okolnosti případu. Oba muži se ke svému jednání doznali, jen jejich výpovědi se rozcházely. V současné době je trestní stíhání obou mužů vedeno na svobodě. V případě prokázání viny hrozí až pětileté vězení.

V Ostravě dne 6. října 2021

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout  e-mailem