Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství z Ostravy

Ostrava - krádeže a vloupání ... 

„Za dvě kávy…. nyní ji hrozí 8 letý trest za mřížemi“

Teprve 22 leté ženě z Ostravy hrozí trest odnětí svobody na osm let a to za odcizenou kávu. Kriminalisté v těchto dnech ženě sdělí obvinění ze spáchání zločinu krádeže. Důvodně podezřelá žena si včerejšího dne šla „nakoupit“ do obchodu ve Vratimově, kde si z regálu měla uschovat do kabelky dvě kávy. Následně měla projít bez zaplacení prostorem pokladen, kde už jí však čekala ochranka, která celé její jednání zaznamenala. Káva byla v hodnotě 468,- Kč vrácena zpět do prodeje a žena se k samotnému činu přiznala.  

Vzhledem k tomu, že se tohoto jednání dopustila i přesto, že byla za takový čin v posledních třech letech potrestána, nyní ji v době vyhlášeného stavu nouze hrozí až čtyřnásobně vyšší trest, tedy od dvou do osmi let.

Technický průkaz bez vozidla…

Policisté z obvodního oddělení Mariánské Hory pátrají po neznámém pachateli, který se v těchto dnech vloupal do osobního vozidla značky Fiat. Z auta, které bylo zaparkováno na ulici Strmá v Ostravě – Mariánských Horách, odcizil technický průkaz od vozidla a také zelenou kartu

Muži zákona v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což pachateli po jeho dopadení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Eva Michalíková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 1. dubna 2020

vytisknout  e-mailem